הפורום הכלכלי העולמי יקיים השבוע ועידה וירטואלית תחת הכותרת The Great Reset. המטרה היא להתוות כיוון להתפתחות טובה יותר של המין האנושי. לקראת הוועידה נערך סקר שהקיף 21 אלף איש מ-28 מדינות. הסקר גילה ש-86 אחוזים מהם הביעו רצון לשינוי משמעותי שיהפוך את העולם למקום יותר הוגן, מקום שאפשר לחיות בו. האם דווקא בעידן הקורונה יש מקום לתקווה?
ובכן, מקום לתקווה יש, אך לא ממנהיגי העולם. הם לא מסוגלים לחשוב על שינוי מהותי במציאות הכלכלית, המדינית או התעשייתית. כדי להתקדם לעולם משודרג צריך להבין שאי אפשר להמשיך לגלגל כספים, וחובה לסדר את החיים בצורה יותר שווה, רכה, צורה שתהיה טובה יותר לכולם.
אכן, רוב בני האדם רוצים שינוי, אך לא יודעים כיצד לשפר את המציאות. הדרך לעשות זאת היא אחת: להפסיק להשתמש באגואיזם הצר, ברצון של כל אחד להרוויח רק לעצמו, בלי להרגיש שהוא תלוי בכולם וכולם תלויים בו.
הבעיה של האנושות מסתכמת בכך שאיננו מרגישים שאנחנו בסך הכול קבוצת אנשים אחת על פני כדור הארץ הקטן. מכאן נובעים כל המצבים שנעשים גרועים יותר ויותר מיום ליום, ביחסים שלנו זה עם זה, ועם הטבע הסובב.
כדי לאתחל את העולם, דרושה לנו הדדיות. התחשבות. הבנה שהטבע הוא אחד לכולם, ואנחנו חיים בו יחד. וכמו אימא שאומרת לילדיה הקטנים: די, תפסיקו לריב! אתם אחים! כך אומרת לנו היום אימא טבע. אבל אנחנו בשלנו, ממשיכים במאבקים הכוחניים. מתי זה ייפסק? כנראה כשאנחנו ניפסק. בלי שינוי כיוון, המין האנושי עלול פשוט להכחיד את עצמו.
הדבר היחיד שיוכל לעזור הוא תהליך חינוכי, כלל-חברתי, שיצור תחושה גלובלית של קירבה בין בני אדם. חכמת הקבלה מלמדת איך לעשות זאת, איך להתעלות מעל הכוח הרע שטבוע באדם, ולכסות אותו בכוח טוב. איך להרגיש שכולנו משפחה אנושית אחת גדולה, מעל כל הבדלי המוצא והשפה. אז יש תקווה לעולם הוגן יותר ולעתיד בר-קיימא, והיא תלויה בשיפור היחסים ביני לבינך.