דווקא בתקופה מקושרת כל כך מבחינה טכנולוגית, עוד ועוד אנשים מרגישים בודדים. למה? כי אפילו אם יש להם פה ושם התקשרויות עם אחרים, הן לא ממלאות להם את הלב, לא נוגעות בהם בפנים. הכול חיצוני, פורמלי, קר ומנוכר.
וכשכך מתנהלים החיים, שבוע אחר שבוע, ועוד חודש ועוד שנה, עולה שאלה גדולה. אם ממילא אף אחד לא זקוק לי בעולם, ואני רק עוד מספר בסטטיסטיקה, אז בשביל מה כל הסבל הזה?
אני רוצה להרגיש שיש משמעות לקיומי, שיתעניינו בי האחרים, ואני בהם.
רוצה לדעת לשם מה אני חי בכלל, מהי מהות החיים.
האם יש לחיים שלי איזו מטרה, שבאמת כדאי לחיות עבורה?
הרבה אנשים מצליחים לתת לעצמם תשובה כלשהי, ולהמשיך איכשהו הלאה, או פשוט לשכוח מכאלה הרהורים. ויש כאלה לא מסוגלים.
"מספר שנות חיינו הללו, העולים לנו ביוקר כל כך, דהיינו מרבית הייסורים והמכאובים, שאנו סובלים בעדם, בכדי להשלימם על אחריתם, הנה, מי הוא הנהנה מהם? או ביתר דיוק: למי אני מהנה?
והן אמת, שכבר נלאו חוקרי הדורות, להרהר בזה. ואין צריך לומר, בדורנו זה, שלא ירצה מי שהוא, אפילו להעלותה על הדעת. עם כל זה, עצם השאלה בעינה עומדת, בכל תוקפה ומרירותה, שהרי לעתים, היא פוגשת אותנו בלתי קרוא, ומנקרת את מוחנו, ומשפילתנו עד עפר, בטרם שנצליח למצוא, התחבולה הידועה, דהיינו, להיסחף בלי דעת, בזרמי החיים, כמו אתמול".
כך פותח "בעל הסולם", הרב יהודה אשלג, המקובל הגדול של המאה ה-20, את הקדמתו לספר "תלמוד עשר הספירות". בזכות מפעל חייו, הפכה חכמת הקבלה לנגישה ומותאמת לדורנו, והיא מסייעת לאדם לחקור את משמעות חייו. הבדידות והייאוש שמציפים כיום את העולם, הופכים את הידע הזה לחיוני.
בגדול, חכמת הקבלה מלמדת איך בנויה המציאות, מהי התוכנה שמנהלת את ההתפתחות של כל מערכת הטבע, ושלנו בתוכה. כיצד אפשר לחדור לתוך התוכנה, לקבל ידיעה מלאה על החיים שלנו ויכולת שליטה.
מסתבר שלכל התהליך שאנו עוברים יש מטרה נעלה: להביא אותנו למצב שנרגיש את זרימת החיים האינסופית שעוברת דרכנו, שנקלוט אותה יותר ויותר, ניפתח אליה, ונגלה את עצמו שלמים ונצחיים.
כדי להעפיל לרמה כזו, ניתן לנו כל העולם הזה, עם כל האנשים והמקרים שבו. אם נלמד איך להתקשר נכון לזולת, תיפתח בפנינו אפשרות בלתי מוגבלת להתפתחות ולצמיחה. העתיד נמצא בקשר מאיכות חדשה. קשר לבבי, קשר רוחני, שבתוכו נרגיש את הכוח הטוב שממלא את כל הבריאה. כוח החיים והאהבה.
> נכתב בהשראת דברי הרב ד"ר מיכאל לייטמן בתכנית – פרספקטיבות גלובליות. הבדידות הורגת – bit.ly/3kLpxvD