הנה חמש טעויות בולטות שאנחנו עושים שמעידות על כך שעדיין לא הפנמנו את השינוי שמשבר הקורונה הכניס לחיינו:
1. מלחמת מסכות עולמית – צ'כיה גונבת מסכות שאמורות להגיע לאיטליה, טורקיה לוקחת לעצמה משלוח מסכות של ספרד, ארצות הברית חוטפת הזמנות של גרמניה וצרפת.
במקום זאת, עלינו להבין שאנחנו קשורים זה לזה ולכן מי שגונב מזיק לעצמו ולעולם. לפיכך עלינו להפסיק להשתמש באגו שלנו בצורה מופרזת כזו.
2. אוכלוסיות שונות מפרות את הנחיות משרד הבריאות מתוך מחשבה ש"לי לא זה לא יקרה". במקום לחשוב עליי ועל עצמי בלבד, עלינו לפתח רגישות לזולת, לחשוש שמא אנחנו נושאים את הנגיף ולהיזהר להדביק אחרים. חוקי ההתקשרות בעולם החדש הם קודם כל לא להזיק לאחרים ואחר כך לחשוב איך להיטיב עימם.
3. מעסיקים מוציאים עובדים לחל"ת גם אם הפגיעה בעסק אינה משמעותית כדי לסחוט עוד כסף מהמדינה; במקרים אחרים, נדרשים עובדים לעבוד בפועל, בעוד שהתשלום נופל על ביטוח לאומי.
במקום זאת עלינו להפנים שאנחנו חיים במערכת חוקים סגורה של הטבע. לכל מעשה ואף מחשבה שלנו יש תגובה חוזרת, לכן אם אנחנו מכניסים פעולה שלילית למערכת, שלא נתפלא שהתגובה שחוזרת אלינו שלילית גם היא.
4. אנשים הולכים לסופר ומרוקנים את המדפים מביצים ונייר טואלט, כתוצאה מכך חסר לבאים אחריהם. במקום זאת עלינו לדאוג שלאחרים לא יחסר ולצרוך לעצמנו ולמשפחתינו את מה שנחוץ לנו, כי אנחנו תלויים זה בזה.
5. ישראל משיקה תכניות חירום בשווי 80 מילארד שקל בניסיון להציל את המשק ולחזור לסדרים הישנים והטובים. במקום זאת עלינו להמתין ולא לקבל החלטות פזיזות, בטח שלא לבזבז את חסכונות המדינה. הציפייה שנחזור במהרה לחיים הקודמים של גריפת רווחים וניצול ההדדי, היא ציפייה מדומה. תם העידן הישן. האנשים לא יהיו אותם אנשים, היחס שלנו לעולם יהיה אחר, העסקים לא ישובו לקדמותם, בטח לא עסקים כאלה שייצרו מותרות.